Предстоящи събития

С дъх на вино вечер

С отварянето на бутилка вино събуждаме сетивата си.  Първо – с допира на бутилката,  след това -  със звука на тапата. Погледът към вече налятото вино в чашите ни говори за възрастта и качеството му. Обонянието ни разкрива букета от деликатни и сложни аромати, и най-накрая – вкусът му ни доставя удоволствието, а понякога и емоцията.  Въпрос е на лично себеусещане обаче в кое вино Вие ще дегустирате шестото чувство или онова усещане, което ще Ви даде то в определения ден и час, и на определеното място, а именно:

На 16.11.2012 год., (петък), от 19.30 ч. в ресторант “МОСКВА” – гр. Кърджали, за пореден път винарска изба Катаржина Естейт ще представи новите си вина, съчетани с подходящи ястия. Едно от тези вина, LE VOYAGE , преди месец бе отличено с първа награда на Фестивала на виното и културното наследство “Августиада”. В цената на куверта (24 лв. за един човек) са включени само специално подбраните за случая ястия, а виното се предоставя безплатно от винарната.Заявка за участие – на мобилен тел. 0888 087 433 или в ресторант “МОСКВА” до 14.11.2012 год., (сряда).

Katarzyna Estate е класически тип винарска изба, изградена на площ от 10 000 кв.м и производствен капацитет 12 000 хектолитра.Избата е позиционирана в най-южната част на България, на 2 км от с. Мезек и на около 7 км от Свиленград, в подножието на Източните Родопи. Местността е хълмиста, много живописна и все още прелестно дива. Тук растат типичните за района пирамидални тополи, нискорасъл дъб и габър, а долината на р. Марица е обрасла с гъсти върбови гори. Имението е създадено на мястото на бившата гранична зона, разделяща България и Гърция – обстоятелство, което е позволило да съхрани природата от човешка дейност през последните десетилетия. От там идва и името на едно от вината – Halla. Лозята на Katarzyna Estate са живописно разположени в местността Бялата пръст, около самата изба, на площ от 300 хектара. Засадени са през 2004 год.след внимателно проучване на почвите и климатичните специфики на отделните парцели. Винарната притежава още 1000 дка лозе в землището на с. Белица, засадено през 2006 год. и 1500 дка в землището на с. Лозен, засадено също през 2006 год. Съотношението между червени и бели сортове е 70/30. Червените са мерло, каберне совиньон, сира, каберне фран, малбек, темпранийо, карменер и мавруд. Белите са шардоне, совиньон блан, семийон, вионие, мускат отонел и траминер. При отглеждането се прилагат най-съвременни лозарски практики за постигане на максимално качество на гроздето – зелена резитба, промушване и привързване на леторастите, отстраняване на част от листната маса и зелен гроздобер.

Повече информация за  винарска изба Катаржина Естейт на: http://katarzyna.bg/

Comments are closed.