Предстоящи събития

Есенен фестивал на виното

Наследници на древни традиции във винопроизводството, идващи от траките и техния бог Дионис, кърджалийци редовно печелят отличия за своите домашни вина на специализирани изложения. А домашното вино е добро, докато е младо.

В Кърджали лозарството е нещо като хоби за много хора. По хълмовете на двата бряга на река Арда са засадени стотици малки масиви за собствено ползване. Отминалото горещо лято наля много захарност в гроздето и се очаква червените вина от реколта 2012-а да са сред най-добрите през новия век. Гордостта на всеки лозар е да покаже новата реколта, а в началото на декември всички да се съберат, за да дегустират младото вино. Затова…

…на 08.12.2012 год. (събота) от 19,00 ч. в ресторант “Москва” – гр. Кърджали, ще се проведе станалата вече традиция Вечер на младото вино 2012”. Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в организираното за пореден път изложение и дегустация на домашни вина. Изложението има за цел презентация на Вашите вина пред потенциални Ваши клиенти и почитатели.

Вината се предоставят от местни производители на червено вино. Всички присъстващи любители на елегантната напитка ще оценят по десетобална система всяко едно предложение за дегустация без да знаят кой е производителя. Да различаваш хубавото от лошото вино, да се дистанцираш от едното и с точни думи да оцениш и да похвалиш другото, означава, че си човек с опит и богата винена култура! Събралите най-много точки се класират и се определят най-добрите местни млади вина за 2012 година.

Всяка година Вечер на младото вино” е умела смес от представяне и истинско посвещаване на виното. Кухнята е прекрасна, обслужването – на ниво, интериорът – уютен, а виното – невероятно. Ако искате да опитате най-добрите кърджалийски вина, елате да дегустирате на място.

За Вашето добро настроение ще се грижи DJ Атли.

За да се избегне неудобството от забавено обслужване, Ви предлагаме комбинирано плато, което включва: Салата Шмеркезе, Руска салата и домати, Пастърма, Пилешки флейки сьс сусам и Свинско бон филе на скара, на обща стойност 12 лв.

Кухнята и барът на ресторанта ще бъдат на разположение за допълнителни поръчки.

За заявки за участие и уточнения, моля, обърнете се към Екатерина Горчева на тел. 0361/676 50 или мобилен тел. 0888 087 433.

Малко са народите в света, които могат да се похвалят с хилядолетни традиции в производството на вино. Те са дълбоко в историята на народите, населявали земите ни, много преди създаването на българската държава. През вековете виното се е превърнало в част от българския бит. Дали защото се прави привидно лесно или защото е производство с хилядолетни традиции, но от вино разбира едва ли не всеки българин. И българинът силно вярва, че има това умение. Гордост е да наточиш вино от бъчвата си и да се похвалиш пред приятелите с умението си да претворяваш гроздовия сок в еликсира на боговете. Проявление на тази вяра са и непрекъснато увеличаващите се фестивали на домашното вино.

Comments are closed.